rookvrij-hollandsche-hoeve

Een sigaret opsteken is vanaf donderdag 04-06-2020 taboe in een deel van recreatiegebied De Hollandsche Hoeve in Goes. De speeltuin, midgetgolfbaan, een deel van het terras en de ruimte rondom het Ambachtscentrum worden rookvrije zones. Maar wat houdt dat precies in? We vragen het aan wethouder André van der Reest.

1. Wordt iemand die een sigaret opsteekt straks direct in z'n nekvel gegrepen?

,,Dat is zeker niet de bedoeling. We gaan geen boa's naar de Hollandsche Hoeve sturen om te controleren en zeker niet om mensen te beboeten. Maar mocht er een keer iemand al rokend worden gezien, dan geeft het predicaat rookvrije zone wel de mogelijkheid om iemand aan te spreken. Wat we er vooral mee willen bereiken is dat mensen het gesprek over het onderwerp aangaan.’’

2. Maar zou het wel kunnen, boetes uitdelen?

,,Ja, als je het zou willen, kun je als gemeente zo'n rookverbod opnemen in je APV. En dan heeft het rechtskracht. Maar nogmaals: dat is absoluut niet wat wij voor ogen hebben.’’

3. Heeft het wel zin als het allemaal zo vrijblijvend is?

,,Dat denk ik zeker. Mensen worden zich er steeds meer van bewust dat roken, zeker in de buurt van kinderen, eigenlijk niet meer kan. In die zin hebben we de tijd mee. Was je tien jaar geleden over rookvrije zones begonnen, dan hadden veel mensen misschien nog met de vinger naar het voorhoofd gewezen, maar nu is het bijna ‘in’ om in het geweer te komen tegen roken.

4. Waarom eigenlijk De Hollandsche Hoeve?

,,Ik was een keer in gesprek met de eigenaren van De Vierlinden (de horecazaak in het gebied, red) en vroeg of ze het een goed idee zouden vinden om een deel van het recreatiegebied en hun eigen terrein rookvrij te maken. Daar waren ze positief over. Op hun terras gaat het om het deel rond het loket waar de ijsjes worden verkocht. Niet het hele terras wordt rookvrij, want de eigenaren willen gasten die nog wel een sigaret willen roken daartoe de mogelijkheid bieden. De kinderboerderij was overigens al rookvrij.’’

5. Eerder werden onder meer de jeu de boulesbaan in Kloetinge en enkele speelterreintjes al rookvrij. Ook een paar scholen en sportclubs doen al mee. Staat er nog meer op de rol?

,,Op dit moment niet, maar als bijvoorbeeld een wijkvereniging, school of sportclub een idee heeft om een gebied rookvrij te maken, helpen we als gemeente graag mee. Bijvoorbeeld door gratis bordjes beschikbaar te stellen.’’

Kijk voor onze 'Corona' huisregels op onderstaande website:

http://vierlindengoes.nl/corona

Rookvrije wandel- en speelgebieden in de Hollandsche Hoeve in Goes

Ook interessant voor u

Voordeelarrangent

Voordeelarrangent

Het meest ideale voordeelarrangement om te gebruiken bij de Vierlinden: €14,50 voor: binnenspelen, eten, consumptie, ijsje & golf, i.p.v. €21,40!

Meer over Voordeelarrangent
Feestje geven in de Vierlinden?

Feestje geven in de Vierlinden?

Geniet van onze feesten en partijen in onze mooi ingerichte feestzalen. Wij kijken graag met u mee en verzorgen uw dag tot in de puntjes. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Meer over Feestje geven in de Vierlinden?
Midgetgolf geopend

Midgetgolf geopend

De midgetgolfbaan bij de Vierlinden in Goes is geopend, wij ontvangen u graag! Ook is onze binnenspeeltuin geopend volgens onze openingstijden!

Meer over Midgetgolf geopend