Geschiedenis

EETERIJ-SPELERIJ VIERLINDEN

In de zomer van 1985 vind de overname plaats van midgetgolfbaan ‘de Hollandsche Hoeve’ met plannen voor de bouw van een pannenkoekhuisje. Dit wordt zeer snel ontworpen in Finnhouse stijl en goedgekeurd door de Gemeente Goes, wat tot gevolg heeft dat de 1e balk op 9 januari 1986 al wordt gelegd, door de toenmalige wethouder, voor velen welbekend als dhr. Lieven de Leeuw. Hierbij de start van Pannenkoekhuisje Likkepot.

De officiële opening laat niet lang op zich wachten, na hard werken wordt dit op 14 mei 1986 door de eerste vrouwelijke wethouder van Goes mevr. Van Tooren-Loerakker verricht.

Na verloop van tijd blijken we niet meer aan alle verwachtingen te kunnen voldoen, partijen nemen toe en de ruimte is niet altijd voldoende, waardoor we nog al eens ‘nee’ moeten verkopen en dat is niet fijn voor ons als ondernemers.

Daar we door gezinsuitbreiding ook 2 zoons rijker zijn geworden, passen we in 1996 (ná de verbouwing van eethuis met serre en uitgiftebuffet), ook de naam van onze zaak aan Wim, Ellen, Nieky en Jimmy Verlinde: samen “de Vierlinden”

Rond 2005 komen er plannen bovenborrelen voor het bouwen van een binnenspeeltuin, het vervangen van de grote alu-partyhal voor een mooie tuinkamer en een nieuw groot restaurant, met ervoor een ruime entrée, waardoor het bestaande pand, bijna in één keer inpandig wordt. Hiervoor wordt op 10 januari 2007 de 1e paal door wethouder mevr. S. van ’t Westeinde de ’grond ingeslagen’, waarbij meteen de nieuwe naam bekend wordt gemaakt: EETERIJ-SPELERIJ VIERLINDEN. Negen maanden later op 5 september 2007 vind de officiële opening plaats door locoburgemeester dhr. Rinus Dieleman.

SPELERIJ - Unieke binnenspeeltuin geheel in thema natuur met volop klim, klauter en glijplezier en een heuse boomhut op 8 meter hoogte. Er is een x box 360 live kinect, waarbij je toch nog zelf moet bewegen. Maar ook aan de kleintjes is gedacht, zij kunnen genieten en spelen in een gezellige peuterhoek ! Dus speelplezier voor kinderen van 1 - ca.13 jr.

EETERIJ - In het groene hart van de Hollandsche Hoeve, Sfeervol eethuis: ‘LIKKEPOT’; lichte: ‘TUINKAMER’, Beiden apart of samen te reserveren voor al uw feesten en partijen, van kraamreceptie tot bruiloft, en van verjaardag tot condoleance van kinderpartijtjes tot schoolreizen. Nieuwe eeterij ‘BOOMHUT’ met 100 zitplaatsen, gezellig familierestaurant, altijd vrij voor een kopje koffie, een goede lunch of een lekkere maaltijd van de kaart. Alles geheel rolstoeltoegankelijk.

In 2017 een nieuwe glazen Serre, welke bij het restaurant hoort maar ook apart gereserveerd kan worden voor verjaardagen of buffetten, deze ruimte is geschikt tot ca. 35 á 40 personen. 

Een ruime, goed onderhouden 18 HOLES MIDGETGOLFBAAN. Daarbij 3 TERRASSSEN en een UITGIFTEBUFFET voor ijs en midgetgolfsticks.
Totale capaciteit

Dit alles gelegen in een landelijke omgeving met volop –gratis- parkeergelegenheid!!

Recreatiegebied Hollandsche Hoeve met binnenspeeltuin, horeca, midgetgolf, kinderboerderij, ambachtscentrum, MEC. Samen met Omnium, één van de mooiste dagattracties voor heel Zeeland en Brabant en natuurlijk België !!

 • 1986

  Opening

  Wim en Ellen Verlinde openen dit jaar pannenkoekhuisje “Likkepot”. Net groot genoeg om een bus met ca. 50 personen te kunnen voorzien van een lekkere huisgemaakte pannenkoek.

 • 1989

  Geboorte Nieky

  Pannenkoekhuisje “Likkepot” blijkt al snel te klein en ze bouwen een met glas overkapte serre die extra ruimte biedt aan ca. 30 personen.

  In dit jaar wordt zoon Nieky geboren.

 • 1990

  Geboorte Jimmy

  De gasten weten hen gelukkig goed te vinden en het wordt steeds drukker en drukker; ook krijgen ze veel aanvragen voor feesten en partijen.

  Dit is tevens het geboortejaar van hun tweede zoon Jimmy.

 • 1992

  Sportpunt Zeeland

  In die tijd beheren zij ook de horeca van voormalig “Sportpunt Zeeland”. Een drukke tijd! Aangezien de wens bestaat om wat meer tijd voor beide zonen te hebben, besluiten ze om de exploitatie van het pannenkoekhuisje in handen te geven van een goede werknemer.

 • 1996

  Herkomst bedrijfsnaam

  Het jaar van de terugkeer in “Likkepot”. De zaak wordt vergroot met een vaste serre. Vanwege de vele aanvragen voor feesten en partijen veranderen ze de naam in Eethuis en midgetgolf de Vierlinden dit verwijst naar de achternaam van de 4 Verlindes.

 • 1998

  Partytent

  De drukte neemt steeds meer toe en ze besluiten om in de zomermaanden de zaak uit te breiden met een tijdelijke partytent. Samen is er nu ruimte om 120 gasten te ontvangen.

 • 1999

  De zaak wordt geschilderd

  De bruine beits is wat oubollig geworden en het gehele pand wordt voorzien van een frisse groene kleur, dit past goed in het recreatiegebied ‘de Hollandsche Hoeve’.

 • 2004

  Nieuwe partytent

  De partytent wordt vervangen door een grotere ‘aluhal’. Deze luxe partytent kan het jaar rond blijven staan en is voorzien van verwarming en een houten vlonder.

 • 2007

  Grote verbouwing

  Na een grote verbouwing heeft het bedrijf een complete metamorfose ondergaan. Met een binnenspeeltuin, 2 feestzalen, à-la-carterestaurant, terrassen, een nieuw ijsloket en een nieuwe naam: Eeterij-spelerij Vierlinden

 • 2011

  Nieky

  Zoon Nieky komt in de zaak, hij heeft een opleiding gevolgd op het Zoomvliet College in Bergen op Zoom en heeft zijn diploma behaald voor kok, zelfstandig werkend kok en leidinggevende keuken niveau 4.

 • 2012

  Jimmy

  Zoon Jimmy komt in de zaak. Hij heeft een opleiding management niveau 4 gevolgd, waarna zijn voorkeur naar de horeca uitgaat. Hiervoor volgt hij nog diverse vakgerichte opleidingen en cursussen.

 • 2016

  30 jaar Vierlinden

  Dit jaar vierden wij het 30 jarig -kleurrijk- bestaan van Eeterij-spelerij Vierlinden. Tijdens de openingshandeling door burgemeester Rene Verhulst werd onze zwemmende Mats Muis onthuld.

 • 2017

  Verbouwing restaurant

  Een complete metamorfose van het restaurant, met o.a. heel veel aandacht voor de akoestiek, nieuwe vloer, wanden, meubilair en aankleding met veel ‘natuurlijke’  materialen en accenten. Geheel in de stijl waar wij én de Hollandsche Hoeve voor staan !

 • 2018

  Bouw nieuwe serre

  De bouw van een prachtige verwarmde serre met barbecue en buffet mogelijkheden, nieuwe bestrating en terrassen met mega grote parasols en in de feestzalen een nieuw interieur.

  In dit jaar wordt Jimmy’s dochter Fleur geboren.

 • 2018

  Winnaar OCG trofee

  Winnaar OCG trofee (Ondernemers Contact Goes) 3 jaar lang mogen wij ons de beste ondernemer van Goes noemen.

  Deze prijs hebben wij ontvangen uit handen van burgemeester Margot Mulder.

 • 2019

  Make over

  Make over van de entrée en tuinkamer met o.a. nieuwe verlichting. Prachtige aankleding van de terrassen met cortonstalen banken, afscheiding en bloembakken. Ook de gashaard buiten bij de voordeur is door onszelf ontworpen en zorgt voor een ‘warm’ onthaal!

 • 2020

  Renovatie toiletten

  De toiletten waren verouderd en aan vervanging toe, we hebben bedacht om een thema te koppelen aan de toiletruimte. Dit moest natuurlijk passen in de Hollandsche Hoeve en daarom hebben we gekozen voor het thema: "Natuur", je waant je een weg door het bos! In de heren toilet kun je zelfs plassen tegen een echte boom.

 • Het jaar van Covid-19 (Corona)

  Het diepte punt van de Vierlinden. Dit hadden we nooit van te voren kunnen bedenken, 10 weken aaneengesloten dicht! We zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben de handen uit de mouwen gestoken, weken lang schilderen, tuin onderhoud, kleine en grote klussen en de aanleg van een mini-cars baan voor de kinderen! We hebben de tijd gebruikt om de Vierlinden nog mooier te maken.